Kotivinkki

Söpöt vaniljapossut ilahduttavat kahvipöydässä – kruunaa perinteiset pikkuleivät mehevällä kuorrutuksella

1 h 8 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
38 min
Onkos tullut kesä, kun pikkuisten possupipareiden täytteenä on mansikka­marmeladia? Toinen oiva täyte jo valmiiksi vaniljaisille pipareille on käyttövalmis vaniljakreemi.
0
0
Julkaistu 8.12.2022


Reseptin ainekset (40–50 kpl)

  • 200 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 1 dlsokeria
  • 1muna
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 4 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 1 prkvaniljakreemiä (Valio) tai ­ 2 dl mansikkamarmeladia

Pikeeri

  • 1munanvalkuainen
  • n. 1½ dltomusokeria
  • pari pisaraa sitruunamehua
Tulosta

Vaniljapossut – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa pikeerin aineet keskenään valkoiseksi kuorrutteeksi. Levitä pikkuleiville valitsemaasi täytettä ja pursota pikkuleivän reunat pikeerillä.

Vinkki!

Voit piilottaa täytteen myös kahden sydän- tai tähtipiparin väliin herrasväen pikkuleipien tapaan.

Kommentoi »