0(0)
Söpöt vaniljapossut ilahduttavat kahvipöydässä – kruunaa perinteiset pikkuleivät mehevällä kuorrutuksella
1 h 8 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 38 min
Onkos tullut kesä, kun pikkuisten possupipareiden täytteenä on mansikka­marmeladia? Toinen oiva täyte jo valmiiksi vaniljaisille pipareille on käyttövalmis vaniljakreemi.
Reseptin ainekset
40–50 kpl
200 gvoita huoneenlämpöisenä
1 dlsokeria
1muna
4 dlvehnäjauhoja
4 tlvaniljasokeria
Täyte
1 prkvaniljakreemiä (Valio) tai ­ 2 dl mansikkamarmeladia
Pikeeri
1munanvalkuainen
n. 1½ dltomusokeria
pari pisaraa sitruunamehua

Vaniljapossut – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa pikeerin aineet keskenään valkoiseksi kuorrutteeksi. Levitä pikkuleiville valitsemaasi täytettä ja pursota pikkuleivän reunat pikeerillä.

Vinkki!

Voit piilottaa täytteen myös kahden sydän- tai tähtipiparin väliin herrasväen pikkuleipien tapaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.