Onkos tullut kesä, kun pikkuisten possupipareiden täytteenä on mansikkamarmeladia? Toinen oiva täyte jo valmiiksi vaniljaisille pipareille on käyttövalmis vaniljakreemi.
1 prkvaniljakreemiä (Valio) tai 2 dl mansikkamarmeladia
Pikeeri
1munanvalkuainen
n. 1½ dltomusokeria
pari pisaraa sitruunamehua
Vaniljapossut – ohje:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa pikeerin aineet keskenään valkoiseksi kuorrutteeksi. Levitä pikkuleiville valitsemaasi täytettä ja pursota pikkuleivän reunat pikeerillä.
Vinkki!
Voit piilottaa täytteen myös kahden sydän- tai tähtipiparin väliin herrasväen pikkuleipien tapaan.