Vaniljalla maustettu kuusenkerkkäsiirappi

2 h 20 min
0
0

Vaniljalla maustettu kuusenkerkkäsiirappi

Talleta kesän ihanat maut purkkiin talvea varten. Makea miellyttävän makuinen kuusenkerkkäsiirappi sopii mausteeksi vaikkapa jäätelöön tai lettupinon päälle.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2 lkuusenkerkkiä
  • 4 lvettä
  • 9 dlsokeria
  • 1 tlaitovaniljarouhetta

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Laitetaan kuusenkerkät ämpäriin runsaaseen veteen ja annetaan olla vedessä yön yli. Siivilöidään kerkät, laitetaan ne kattilaan ja lisätään vesi. Annetaan kiehua pari tuntia, siivilöidään ja otetaan neste talteen. Kaadetaan keitinvesi kattilaan, sitä on noin 2 litraa ja lisätään kaikki sokerit. Annetaan kiehua ilman kantta parin tunnin ajan kunnes neste muuttuu tummaksi ja siirappimaiseksi. Purkitetaan ja säilytetään kylmässä. Mitä pienempi keitinaika on sitä juoksevampaa siirappi on. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä