Maku

Vaniljakuppikakut mustikkakuorrutteella

0
2

Vaniljakuppikakut mustikkakuorrutteella

Vaniljaiset kuppikakut saavat nätin värisen viimeistelyn, kun tuorejuustokuorrutteeseen lisätään kätevää mustikkajauhetta.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

Muffinit

  • 75 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/4 dlmaitoa
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta

Kuorrute

  • 200 gtuorejuustoa
  • 50 gvalkosuklaata
  • 4-5 dltomusokeria
  • 2 rklmustikkajauhetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista ensin muffinit. Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe, riko toiseen kulhoon munat ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja vaniljatangon siemenet.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauho- ja maitoseosta, vatkaa alhaisella nopeudella kunnes seos on sileää.

Jaa taikina muffinivuoan koloihin, käytä paperisia vuokia koloissa. Täytä kolot n. 2/3 täyteen ja paista mahdollinen yli jäävä taikina eri satsissa. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. 

Anna jäähtyä ensin hetken vuoassa ja sitten ritilällä.

Valmista kuorrute. Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. 

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon tomusokeri desi kerrallaan. Vatkaa muutaman minuutin ajan ja lisää sitten valkosuklaa ja mustikkajauhe, sekoita vielä tasaiseksi. 

Anna kuorrutteen jämäköityä jääkaapissa n. tunnin ajan ja pursota se sitten ennen tarjoilua leivosten päälle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä