Maku

Vaniljajäätelöä ja biénmesabe-mantelihilloa (Helado con biénmesabe)

45 min
GL
4
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvettä
  • 150 gmanteleita (kuorittuna, rouhittuna)
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlkanelia
  • 1 kplkeltuaista

Lisäksi

  • 10 dlkermajäätelöä (vanilja)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 dlmanteleita (kokonaisia)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja mantelirouhe. Lisää hyvin pestystä sitruunasta raastettu kuori sekä kaneli. Keitä seosta välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Jätä seos jäähtymään.

Sekoita jäähtyneeseen manteliseokseen keltuainen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa.

Annostele maljoihin vaniljajäätelöä ja lusikoi päälle lämmintä biénmesabe-mantelihilloa. Ripota koristeeksi hiukan kanelia ja muutama kokonainen manteli.

Tee biénmesabe eli mantelihillo etukäteen ja säilytä sitä jääkaapissa. Voit notkistaa kovettuneen biénmesaben tarjolle mikroaaltouunissa.

MITÄ PIDIT?
4