Maku

Vaniljaiset valkosuklaadonitsit

45 min
5
0

Vaniljaiset valkosuklaadonitsit

Helpot uunissa paistettavat vaniljanmakuiset donitsit saavat pinnalleen makean valkosuklaakuorrutteen. Uunidonitsit ovat parhaimmillaan paistopäivänä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 3/4 dlsokeria
  • 30 gvoita (+ vähän voiteluun)
  • 1,2 dlmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplvaniljatankoa

Valkosuklaakuorrute

  • 110 gvalkosuklaata
  • 0,9 dlkuohukermaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ota maito ja muna ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä sivussa. 

Voitele 12-koloinen donitsipelti voilla, laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. 

Toisessa kulhossa riko munan rakenne, sekoita joukkoon maito ja voisula. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet, sekoita nesteen joukkoon vispilällä. 

Yhdistä märät aineet kuviin aineisiin, sekoita nopeasti yhteen. Vältä ylivatkaamista! 

Lusikoi taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota taikina donitsipellin koloihin, jätä kolot noin puolilleen.

Paista uunissa n. 10 minuutin ajan tai kunnes donitsien reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna leivosten jäähtyä ensin vuoassa ja sen jälkeen ritilällä täysin.

Valmista kuorrute donitseille. Pilko valkosuklaa hienoksi, laita rouhe kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois levyltä. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja anna seistä sekoittamatta muutaman minuutin ajan. Sekoita sitten tasaiseksi. 

Kasta donitsit valkosuklaaseen ja anna jähmettyä ritilällä. Jos valkosuklaakuorrute on melko juoksevaa, voit dipata donitsit uudelleen kuorrutteeseen ensimmäisen kerroksen hieman jähmetyttyä.

Donitsit ovat parhaita samana päivänä nautittuina, säilytä donitseja huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä