Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.9.2005

Vaniljaiset sitruuna-omenarenkaat
Ainekset (10 annosta)
- 1000 gomenaa
Liemi
- 1 dlvettä
- 1/2 dlsitruunamehua
- 2 rklvaniljasokeria
- 3 rklsokeria
Poista omenoista kodat omenaporalla ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita liemen aineet keskenään. Kasta omenaviipaleet liemeen ja lado ne sitten leivinpaperilla peitetyn uuniritilän päälle. Kuivaa omenoita uunissa 50 asteessa noin neljä tuntia. Jos sinulla on kiertoilmauuni, käytä sitä. Vaniljaiset sitruuna-omenarenkaat saavat jäädä hiukan nahkeiksi.
•Voit kuivata omenat myös kasvikuivurilla tai saunan jälkilämmössä. Pakkaa nahkeat omenat kanelitankoon ja sellofaaniin. Koristele kuivatuilla omenarenkailla kakkuja tai leivoksia.
MITÄ PIDIT?
3