Kotivinkki

Vaniljaiset dallaspullat

1 h 30 min
5
4

Vaniljaiset dallaspullat

Rahka- ja vaniljatäytteinen dallaspulla on monen herkku. Helppo taikina kohotetaan vain kerran.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 25 ghiivaa
  • 3 dlmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • ¾ tlsuolaa
  • 100 gvoita

Täyte

  • 150 gvoita
  • 1 prkrahkaa (200 g)
  • ½ dlsiirappia
  • 1 psvaniljakastikeaineksia
  • 1 rklvaniljasokeria

Lisäksi

  • 1kananmuna
  • mantelilastuja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

1. Ota 250 g voita sulamaan huoneen lämpöön. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri ja 3 dl vehnäjauhoja. Sekoita vellimäiseksi taikinajuureksi. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juuri kuplii.  

2. Valmista täyte. Ota 150 g huoneenlämpöistä voita ja vatkaa voin joukkoon muut täytteen aineet. Anna täytteen tekeytyä taikinan alustamisen ajan.
 

3. Sekoita taikinaan suola ja loput pehmenneestä voista. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä, mutta on vielä pehmeää. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä.
 

4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä ¾ täytettä taikinalle ja kääri taikina rullaksi leveämmän sivun suuntaisesti.
 

5. Leikkaa rulla noin 20 osaan. Nosta viipaleet kahdelle leivinpaperoiduille uunipellille. Peitä pellit liinoilla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
 

6. Voitele kohonneet dallaspullat munalla. Jaa loppu täyte pullien­ päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jos dallaspullat uhkaavat tummua liikaa, peitä ne hetkeksi foliolla. 

Katso myös

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä