Maku

Vaniljainen riisiherkku

1 h 45 min
5
0

Vaniljainen riisiherkku

GL
MU
0
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 2 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin, noin 10 minuuttia. Lisää maito ja puolet kermasta (1 dl) sekä halkaistu vaniljatanko. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää, noin 40 minuuttia.

Poista vaniljatanko ja mausta riisi sokerilla sekä suolalla. Jäähdytä aivan kylmäksi.

Vaahdota loppu kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja mausta vielä vaniljasokerilla, jos haluat.

Tarjoa hillon tai sulatettujen ja sokerilla makeutettujen pakastemarjojen kanssa.

•Maidon asemesta voit käyttää kookosmaitoa. Koristele annokset paahdetuilla mantelilastuilla tai rouhituilla pistaasimanteleilla. Soseuta pakastemarjat ja purista sose siivilän läpi. Mausta marjakastike sokerilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä