Vaniljainen mansikkajuustokakku

12 h 50 min
0
0

Vaniljainen mansikkajuustokakku

Ihana mansikkajuustokakku sopii täydellisesti kesään. Valkosuklainen pohja ja vaniljainen, mansikkasoseella maustettu täyte tekevät tästä juustokakusta yhtä aikaa makean ja raikkaan.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
  • 2 dltomusokeria
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 8 kplliivatelehteä
  • 2 rklkermaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 200 gmansikkasosetta (sokeroitua (Pakkasmarja))

Koristelu

  • tuoreita mansikoita (viipaloituna)

Tee näin

12 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h 20 min

Sulata pohjaa varten miedolla lämmöllä paloiteltu voi ja valkosuklaa. Nosta kattila pois levyltä.

Lisää haaleaan suklaaseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pingota irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä tahmeaksi.

Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla ja mausta tomusokerilla. Lisää tuorejuusto ja vaniljarahka kermavaahtoon varovasti nostellen.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.

Sekoita haalea liivateseos täytteeseen. Mausta lopuksi sitruunamehulla. Sekoita lopuksi täytteeseen sokeroitu mansikkasose. Kaada täyte pohjan päälle. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin yön yli hyytymään.

Irrota kakku varovasti irtopohjavuosta. Koristele valmis juustokakku mansikkaviipaleilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä