Maku

Vaniljainen karviaispiiras

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Mantelimassa mehevöittää vaniljaisen karviaispiiraan superherkulliseksi! Kaunis piirakka on päiväkahvien paras herkku.
4
2
Julkaistu: 19.11.2006


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 150 gmantelimassaa
  • 10 dlkarviaisia
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklperunajauhoja
Tulosta

Nypi rasva jauhojen ja vaniljasokerin joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä rauhassa jääkaapissa.

Jätä 1/4 taikinasta päälle pyöritettäviksi ristikoiksi. Painele loppu taikina piirasvuoan (Ø noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa ensin noin 10 minuuttia.

Levitä viipaloitu tai raastettu mantelimassa puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita karviaisten joukkoon sokerit ja perunajauhot. Kaada marjat puolikypsälle pohjalle.

Pyörittele taikinasta ristikko pinnalle ja ripottele päälle vielä hieman sokeria.

Paista karviaispiirasta uunin alaosassa 200 asteessa vielä noin 20 minuuttia.

Koristele vaniljainen karviaispiiras jäähtyneenä tomu-sokerilla. Tarjoa karviaispiiras haaleana kylmän vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera.

•Käytä pakastetut marjat karviaispiiraaseen puolisulaneina.

2 kommenttia