Vaniljainen karviaispiiras

40 min
4
2

Vaniljainen karviaispiiras

Mantelimassa mehevöittää vaniljaisen karviaispiiraan superherkulliseksi! Kaunis piirakka on päiväkahvien paras herkku.
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 150 gmantelimassaa
  • 10 dlkarviaisia
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklperunajauhoja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Nypi rasva jauhojen ja vaniljasokerin joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä rauhassa jääkaapissa.

Jätä 1/4 taikinasta päälle pyöritettäviksi ristikoiksi. Painele loppu taikina piirasvuoan (Ø noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa ensin noin 10 minuuttia.

Levitä viipaloitu tai raastettu mantelimassa puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita karviaisten joukkoon sokerit ja perunajauhot. Kaada marjat puolikypsälle pohjalle.

Pyörittele taikinasta ristikko pinnalle ja ripottele päälle vielä hieman sokeria.

Paista karviaispiirasta uunin alaosassa 200 asteessa vielä noin 20 minuuttia.

Koristele vaniljainen karviaispiiras jäähtyneenä tomu-sokerilla. Tarjoa karviaispiiras haaleana kylmän vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera.

•Käytä pakastetut marjat karviaispiiraaseen puolisulaneina.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä