Kotivinkki

Vaniljahyytelökakku

0
0

Vaniljahyytelökakku

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 175 gkaurakeksejä
  • 1 dljuoksevaa margariinia

Täyte:

  • 4liivatelehteä
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 300 gkevyttä tuorejuustoa
  • ½ dlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlvaniljasokeria

Päälle:

  • kesän marjoja ja hedelmiä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Jauha keksit muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Sekoita margariini keksinmurujen joukkoon.

3. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Painele keksiseos sen päälle.

4. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita vaniljakastike juustoseokseen.

5. Puristele liivatteet ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Jäähdytä seosta muutama minuutti. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka hyvin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä