Kotivinkki

Vanilja-vadelma bostonpulla

3.5
0

Vanilja-vadelma bostonpulla

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 2½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1luomukananmuna
  • 1 dlsokeria
  • ½ rklkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • noin 16 dlvehnäjauhoja
  • 1 dljuoksevaa kasvirasvamargariinia
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • luomukananmuna voiteluun
  • raesokeria päälle

TÄYTE:

  • 100 gtuorejuustoa (vanilja)
  • 1 dlpaistonkestävää vadelmamarmeladia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva veteen. Lisää veteen kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja 2–3 dl jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa samalla taikinaa koko ajan. Alusta taikina tasaisen kimmoisaksi. Lisää margariini taikinaan.

3. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli siitä suorakaiteen muotoinen levy.

5. Levitä tuorejuusto ja marmeladi taikinalevylle ja kääri se tiukaksi rullaksi.

6. Leikkaa rullasta 16 pientä palaa. Voitele vuoka ja asettele taikinapalat vuokaan rullaus-pinta ylöspäin. Kohota pullaa vielä 20–30 minuuttia.

7. Voitele pulla kananmunalla ja ripottele sen päälle raesokeria. Paista pullaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 25–35 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. 

Vinkki!

Saat lisää näyttävyyttä ja väriä pullaan, kun koristelet sen valmiilla sokerikuorrutteella ja laitat päälle tuoreita tai pakastemarjoja.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä