Maku

Vanilja-sahramiomenat

55 min
0
0

Vanilja-sahramiomenat

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 6 kplomenaa
  • 1/2 gsahramia
  • 1/2 rklsokeria
  • 100 gtuoretta basilikaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista ensin sokeriliemi keittämällä se vedestä, sokerista ja halkaistusta vaniljatangosta. Anna liemen kiehahtaa ja lopuksi kiehua voimakkaasti ilman kantta noin 5 minuuttia.

Huuhtele ja halkaise isot omenat. Lado ne tiiviisti kattilaan ja kaada päälle sokeriliemi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Sekoita keskenään sahrami ja sokeri. Lisää seos kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.

Kun omenat ovat pehmenneet, mutta eivät menneet rikki, kaada omenat ja neste puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin. Pane purkkeihin koristeeksi halutessasi kanelibasilikan lehtiä.

Säilytä kylmässä ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä