Kotivinkki

Vanilja-raparperitäytekakku

4 h 30 min
3
0

Vanilja-raparperitäytekakku

Raparperitäytekakku on täydellinen keskipiste esimerkiksi kevään juhlien kahvipöytään. Pehmeä vanilja ja hapokas raparperi muodostavat ihanan makuparin.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Raparperitäytekakun pohja

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja tai ohratärkkelystä
  • 1 tlleivinjauhetta

Raparperihilloke

  • 2 ½ dlpaloiteltua raparperia
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1kanelitanko
  • tilkka vettä

Raparperitäytekakun vaniljatäyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1kananmuna
  • 2 tlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria

Kostutukseen ja kakun päälle

  • 1 dlmakeutettua raparperi- tai sitruunamehua
  • 2 dlkuohukermaa
  • tomusokeria
  • raparperipaloja
  • sokeria
  • vaaleaa siirappia

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN3 h

1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää ne siivilän läpi nostellen muna-sokerivaahtoon.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 20–22 cm).

3. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hiukan keskitason alapuolella noin 45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kakku on kypsä, kun pistät sitä puutikulla, ja tikkuun ei tartu taikinaa.

4. Tee raparperihilloke. Laita raparperit, sokeri, kanelitanko ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes palat ovat soseutuneet. Poista kanelitanko ja jäähdytä hilloke.

5. Kumoa kypsä, jäähtynyt kakkupohja ja halkaise se leveyssuunnassa kolmeen osaan. Kostuta palat raparperi- tai sitruunamehulla.

6. Valmista vaniljatäyte. Pane kaikki täytteen ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Jäähdytä täyte.

7. Kokoa kakku. Levitä yhdelle kakkupohjalle vaniljatäyte, nosta päälle kakkupohjapala ja levitä sille raparperihilloke. Paina viimeinen kakkupohjapala päälle tiiviisti. Nosta kakku peitettynä viileään vetäytymään noin 3 tunniksi.

8. Vaahdota kerma ja mausta se tomusokerilla. Kuorruta raparperitäytekakku kermavaahdolla.

9. Kypsennä koristeluun tulevat raparperipalat miedolla lämmöllä vesitilkassa, joka on maustettu sokerilla. Varo, että palat eivät soseudu. Valuta kypsät palat ja kääntele ne vaaleassa siirapissa juuri ennen tarjoilua.

10. Koristele raparperitäytekakku raparperipaloilla ja halutessasi esimerkiksi syötävillä kukilla ja vaniljavohvelirullilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä