Maku

Vanilja-rahkatäytteiset lakkapullat

2 h 10 min
4.8
1

Vanilja-rahkatäytteiset lakkapullat

Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 11 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 150 gvoita
  • 50 gvaniljakastikeaineksia (Milletti)
  • 125 gmaitorahkaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 3 dllakkoja

Koristeluun

  • 4 rkltomusokeria
  • 2 tlvettä

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 10 min

Ota pullataikinan ainekset huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää 4 dl jauhoja ja sekoita vellimäiseksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla. Kun juuri kuplii, noin 10 minuutin kuluttua, on hiiva aloittanut toimintansa ja voit jatkaa taikinan alustusta.
Sekoita taikinajuureen muna, sokeri ja mausteet.
Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
Kumoa taikina pöydälle ja kauli se noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Jaa levy noin 6 × 6 cm:n kokoisiksi paloiksi. Nosta palat muffinivuokiin ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia. 
Sekoita pehmeään voihin täytteen muut aineet ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
Voitele pullien reunat munalla. Jaa täyte pulliin ja ripottele jokaisen päälle lakkoja.
Paista vanilja-rahkatäytteisiä lakkapullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Sekoita tomusokeriin vesi. Lusikoi seos pursotuspussiin ja koristele jäähtyneet vanilja-rahkatäytteiset lakkapullat kuorrutteella.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä