0(0)
Vanilja-karpalobooli
8.6.2012
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
1sitruunan mehu
1 lkarpalomehujuomaa
1½ lsitruunasoodaa
VANILJASIIRAPPI:
2 dlsokeria
2 dlvettä
1vaniljatanko
VIIMEISTELYYN:
200 gkarpaloita (pakaste)
1sitruuna viipaloituna
runsaasti jäitä

1. Valmista vaniljasiirappi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää myös se kattilaan. Keitä seosta noin 5–7 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet seoksesta­. Kaada vaniljasiirappi tankoineen kannelliseen ­astiaan ja anna jäähtyä. Siirappi­ säilyy huoneenlämmössä useita viikkoja.

2. Sekoita siirappia, sitruunan mehua, karpalomehujuomaa ja sitruunasoodaa kannussa­. Lisää pakastekarpaloita, sitruunaviipaleita ja jäitä. Sekoita ja tarjoile heti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.