Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.6.2012

Vanilja-karpalobooli
Reseptin ainekset
- 1sitruunan mehu
- 1 lkarpalomehujuomaa
- 1½ lsitruunasoodaa
VANILJASIIRAPPI:
- 2 dlsokeria
- 2 dlvettä
- 1vaniljatanko
VIIMEISTELYYN:
- 200 gkarpaloita (pakaste)
- 1sitruuna viipaloituna
- runsaasti jäitä
1. Valmista vaniljasiirappi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää myös se kattilaan. Keitä seosta noin 5–7 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet seoksesta. Kaada vaniljasiirappi tankoineen kannelliseen astiaan ja anna jäähtyä. Siirappi säilyy huoneenlämmössä useita viikkoja.
2. Sekoita siirappia, sitruunan mehua, karpalomehujuomaa ja sitruunasoodaa kannussa. Lisää pakastekarpaloita, sitruunaviipaleita ja jäitä. Sekoita ja tarjoile heti.