Maku

Valkosuklaamousse ja kirsikkaviinivaahto

1 h 25 min
GL
0
0

Jugurtista ja valkosuklaasta syntyy mousse, jolle kirsikkaviinivaahto on hurmaava pari.
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (5 annosta)

Valkosuklaamousse

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 rkllikööriä (sitruuna)
  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Viinivaahtokastike

  • 4 kplkeltuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 dlviiniä (väkevää kirsikkaviiniä, esim. Chymos)

Päälle

  • 1/2 dlpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

Mittaa jogurtti ja paloiteltu suklaa pinnoitettuun kattilaan. Lisää joukkoon sokerit. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on liuennut.

Puristele liivatteista enin neste ja sekoita ne lämpimään suklaaseokseen. Mausta halutessasi liköörillä.

Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Kääntele sitten kermavaahto sekaan. Siirrä jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.

Valmista viinikastike juuri ennen tarjoilua. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi teräskulhossa.

Nosta kulho vesihauteeseen ja sekoita joukkoon viini. Vatkaa seosta vesihauteessa muutaman minuutin ajan, kunnes se sakenee kuohkeaksi.

Jaa kirsikkaviinikastike annosastioihin ja kuopaise ruokalusikalla valkosuklaamoussesta pallo päälle.

Koristele suklaamousseannokset pistaaseilla ja halutessasi valkosuklaarouheella.

Tarjoa valkosuklaamousse ja kirsikkaviinivaahto heti.  

MITÄ PIDIT?
0