Valkosuklaalumipallot ovat ihania kakkujen tai muffinien koristeita

3 h 20 min
4
0

Tässä on lumisodan ainekset meidän makuumme! Pyöräytä kolmen raaka-aineen pallerot koristeeksi talven ajan herkkuihin.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (noin 80 palleroa)

Valkosuklaalumipallot

  • 300 gvalkosuklaata
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 dlkookoshiutaleita

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Valkosuklaalumipallot tehdään näin:

  1. Pilko suklaa pienemmäksi ja mittaa sen kerman kanssa kulhoon. Sulata suklaa ja kerma joko kattilassa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä. Peitä kelmulla ja siirrä seos jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  2. Ota vajaa teelusikallinen valkosuklaatahnaa ja pyörittele palloksi kookoshiutaleissa. Koristele palleroilla esilmerkiksi valkosuklaajuustokakku. Siirrä valkosuklaalumipallot tai niillä koristeltu herkku vielä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta koristeet jähmettyvät.
MITÄ PIDIT?
4