Kuvat
Julkaistu 15.10.2010

Valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku
Reseptin ainekset (15 palaa)
- 150 gvoita
- 1 1/2 dlsokeria
- 2 kplmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlruokasoodaa
- 3 rklunikonsiemeniä
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
- 1 tlinkivääriä
- 250 gkurpitsaa (soseutettuna)
- 1 dlpiimää
Kuorrutus
- 50 gvalkosuklaata
Valmista mehevä valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku näin:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla aina voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita vehnäjauhoihin sooda ja mausteet. Sekoita kurpitsasoseeseen piimä.
Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kurpitsaseosta ja sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa noin 60–65 minuuttia. Jäähdytä kakku. Voit antaa kakun tekeytyä pari päivää ennen tarjoilua.
Koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla. Nosta kakku viileään ja anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoilua.