Maku

Valkosuklaakakku

12 h 30 min
4.3
0

Valkosuklaakakku

Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 200 gsuklaa cookies -keksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 kplvalkuaista
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 100 gsuklaata (lastuina)

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset.

Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää valkuais- ja kermavaahdot varovasti sekoittaen suklaaseokseen.

Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Koristele kakku suklaalastuilla.

•Gluteenittomilla kekseillä saat kakusta keliaakikoille sopivan.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä