Kotivinkki

Valkosuklaajuustokakku upean omenaruusun kera

3 h
3
0

Valkosuklaajuustokakku upean omenaruusun kera

Leivo astetta fiinimpi valkosuklaajuustokakku. Asettele pintaan ruusu omenaviipaleista ja hyytelöi vaaleanpunaisella mehulla.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Valkosuklaajuustokakun pohja

  • 150 gdigestivekeksejä
  • 50 gvoita
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 200 gvalkoista leivontasuklaata
  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlkanelia

Pinta

  • 2pientä omenaa
  • 2 ½ dllaimennettua punaista mehua
  • 1 dlhyytelösokeria

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

1. Jauha keksit muruiksi. Sekoita sulatettu voi, keksimurut ja vaniljasokeri. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.

2. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto ja kaneli.

3. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

4. Pese ja lohko omenat neljään osaan, poista siemenkota. Mittaa mehu kattilaan. Leikkaa omenalohkot ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne heti mehun joukkoon.

5. Keitä omenaviipaleita 20 sekuntia ja nosta ne lusikalla tai reikäkauhalla lautaselle.

6. Sekoita mehun joukkoon hyytelösokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila jäähtymään.

7. Asettele jäähtyneet omenaviipaleet ruusun muotoon kakun pinnalle.

8. Lusikoi jäähtynyt ja hieman hyytelöitynyt mehuseos omenaviipaleiden päälle. Nosta kakku kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Vink vink Kokoa ruusun keskusta erikseen lautasella. Asettele uloimmat terälehdet kakun pinnalle ja nosta lopuksi keskusta paikalleen. Kiille syntyy kätevästi ilman liivatetta.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä