Maku

Valkosuklaa-puolukkakeksit

1 h 30 min
4.8
1

Valkosuklaa-puolukkakeksit

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 300 gvalkosuklaata
  • 50 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 100 gpuolukoita (kuivattuja, esim. Biokia)
  • 2 kplmunaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN50 min

Leikkaa 100 g suklaata sormenpään kokoisiksi paloiksi. Paloittele loput suklaat kulhoon ja sulata voin kanssa mikrossa 2–3 minuuttia. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri sekä kuivatut puolukat ja suklaapalat. Riko joukkoon munat. Lisää suklaa-voiseos. Sekoita taikinaksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta 2 uunipellin pituista ja noin 8 cm levyistä tankoa leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes tangot ovat kullanruskeita. Nosta pelti uunista ja katkaise virta. Anna tankojen jäähtyä pellillä noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet pellillä erilleen toisistaan. Nosta valkosuklaa-puolukkakeksit vielä uunin jälkilämpöön 15 minuutiksi.

Tarjoa valkosuklaa-puolukkakeksit kahvin tai teen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä