Maku

Raastettuna ja paahdettuna! Valkosuklaa-porkkanakakku yhdistää porkkanakakun maun ja mokkapalojen metodin

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Valkosuklaa-porkkanakakku on täydellinen tarjoiltava kahvipöytään. Kuorruta mehevät porkkanapalat paahdetun valkosuklaan maustamalla kermalla ja saat bonuksena kinuskisen vivahteen.
KA
0
0
Julkaistu: 15.9.2021


Ainekset (20 palaa )

  • 500 gporkkanoita
  • 40 g pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tlk (227/140 g) ananasmurskaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tljauhettua kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • 4 dlsokeria
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 4munaa

Kuorrutus

  • 400 gvalkosuklaata
  • 2 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • 50 gvalkosuklaata
  • syötäviä kukkia
Tulosta

Valkosuklaa-porkkanakakku valmistuu näin:

  1. Hienonna valkosuklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Levitä suklaarouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 170-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia, kunnes suklaa alkaa kevyesti ruskistua. Varo polttamasta suklaata. Siirrä suklaa pelliltä kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Kuumenna niin, että suklaa sulaa kermaan. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta inkivääri. Valuta ananas ja lisää murska ja inkivääri raasteeseen.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet.
  4. Vispaa sokeri ja öljy sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat yksitellen, vispaa seos välissä kunnolla sekaisin. Lisää lopuksi vaahtoon porkkanaraaste ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Varmista kypsyys hammastikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutusta.
  6. Vaahdota kylmä valkosuklaakerma ja levitä se porkkanapohjan päälle. Rouhi valkosuklaa-porkkanakakun koristeeksi valkosuklaata ja lisää koristeeksi ja mausteeksi kehäkukan terälehtiä.
Kommentoi »