Maku

Valkosuklaa-pistaasikakku

1 h 30 min
3.4
0

Valkosuklaa-pistaasikakku

GL
0
3.4
Taivaallisen mehevä valkosuklaa-pistaasikakku on kuin vaalea mutakakku! Taikina tehdään ilman vatkaimia ja suoraan kattilaan, joten homma onnistuu myös perheen pienimmiltä.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 175 gvoita
  • 200 gvalkosuklaata
  • 150 gpistaaseja (3 dl, paahdettuja, kuorimattomia)
  • 80 gmantelijauhetta (2 dl, 1 pss)
  • 1 dlsokeria
  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 2 tlsitruunamehua

Kuorrutus

  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 50 gpistaaseja (1 dl paahdettuja, kuorineen)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Valmista valkosuklaa-pistaasi-mutakakku näin:

Valitse kattila, jossa voit tehdä koko taikinan.

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Taittele valkosuklaa paloiksi ja lisää kattilaan. Anna suklaan sulaa voin joukkoon, sekoittele välillä. Kun suklaa on melkein sulanut, laita hella pois päältä. Anna jäähtyä.

Kuori ja rouhi pistaasit.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat reilusti voilla. Ripottele reunoille pistaasirouhetta ja kääntele vuokaa, jotta rouhe tarttuu reunoille.

Sekoita loppu pistaasirouhe, mantelijauhe ja sokeri suklaa-voisulaan.

Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon sitruunamehu.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin irrotat vuoan reunan. Jos kakku on tarrannut kiinni reunaan, voit auttaa sitä irtoamaan puisella voiveitsellä. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi kakun ympäriltä ja liu’uta leivinpaperin avulla vadille.

Tee kuorrutus. Kuumenna kerma isossa mukissa juuri ja juuri kiehuvaksi mikrossa. Pilko joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.

Kuori ja rouhi pinnalle tulevat pistaasit. Kaada kuorrutus valkosuklaa-pistaasikakun päälle ja ripottele pinnalle pistaaseja. 

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä