Valkosuklaa-piparminttupiirakka on polkakarkkien ystävän unelmien leivonnainen
Kasvis
3 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 40 min
Valkosuklaa-piparminttupiirakassa kaksi hyvin erityyppistä makua kohtaavat toisensa. Valkosuklaan sisältämä kaakaovoi antaa pyöreyttä ja kesyttää piparmintun pientä ärhäkkyyttä. Tässä piirakassa on sopivaa potkua kaunista ulkonäköä unohtamatta!

Reseptin ainekset 12 annosta
150 gvoita
1 ½ dl sokeria
1kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
Täyte
1 dlkuohukermaa
200 gvalkosuklaata
3kananmunaa
½ dl sokeria
300 granskankermaa
Lisäksi
50 gpiparminttukaramelleja
2 dlkuohukermaa
Valkosuklaa-piparminttupiirakka leivotaan näin:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon. Levitä taikina piirakkavuokaan (halk. 25 cm) reunoja myöten.
- Rypistä pohjan päälle leivinpaperi ja laita painoksi esimerkiksi riisiä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 min.
- Valmista täyte hienontamalla suklaa kattilaan ja kaatamalla päälle kuohukerma. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki, lisää joukkoon sokeri ja ranskankerma. Lisää lopuksi jäähtynyt kermavalkosuklaaseos ja sekoita hyvin.
- Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 20–25 min. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
- Koristele piirakka vaahdotetulla kermalla ja hienonnetuilla piparminttukarkeilla.