Valkosuklaa-piparminttupiirakka on polkakarkkien ystävän unelmien leivonnainen

3 h 5 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h 40 min
Valkosuklaa-piparminttupiirakassa kaksi hyvin erityyppistä makua kohtaavat toisensa. Valkosuklaan sisältämä kaakaovoi antaa pyöreyttä ja kesyttää piparmintun pientä ärhäkkyyttä. Tässä piirakassa on sopivaa potkua kaunista ulkonäköä unohtamatta!
KA
0
0
Julkaistu: 7.12.2020


Ainekset (12 annosta )

  • 150 gvoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 dlkuohukermaa
  • 200 gvalkosuklaata
  • 3kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 300 granskankermaa

Lisäksi

  • 50 gpiparminttukaramelleja
  • 2 dlkuohukermaa
Tulosta

Valkosuklaa-piparminttupiirakka leivotaan näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon. Levitä taikina piirakkavuokaan (halk. 25 cm) reunoja myöten.
  2. Rypistä pohjan päälle leivinpaperi ja laita painoksi esimerkiksi riisiä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 min.
  3. Valmista täyte hienontamalla suklaa kattilaan ja kaatamalla päälle kuohukerma. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki, lisää joukkoon sokeri ja ranskankerma. Lisää lopuksi jäähtynyt kermavalkosuklaaseos ja sekoita hyvin.
  4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 20–25 min. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  5. Koristele piirakka vaahdotetulla kermalla ja hienonnetuilla piparminttukarkeilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »