Kotivinkki

Valkosuklaa-limeruudut

1 h 20 min
3
0

Valkosuklaa-limeruudut

Valkosuklaafudgella kuorrutetut pikkuleivät ovat kuin pieniä makeisia. Näitä kannattaa tehdä kerralla koko pellillinen! Valkosuklaa-limeruudut säilyvät hyvin suljetussa rasiassa jääkaapissa jopa toista viikkoa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (60–70 kpl)

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 dlsokeria
  • 1 tlinkiväärijauhetta
  • 300 gjääkaappikylmää voita
  • 1kananmuna

Valkosuklaafudgekuorrutus

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlglukoosisiirappia
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2limettiä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

1. Yhdistä pohjataikinan kaikki raaka-aineet voita lukuun ottamatta.

2. Pilko voi noin 2 cm:n kuutioiksi. Nypi voikuutiot kuiviin aineisiin käsin niin, että saat tasaisen, murumaisen seoksen. Voit tehdä taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.

3. Lisää taikinaan lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi.

4. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Laita leivinpaperin alle esimerkiksi kostea rätti, jotta paperi pysyy paikoillaan. Jauhota taikinan pintaa, jotta se ei tartu kaulimeen kiinni.

5. Leikkaa reunat siistiksi ja siirrä taikinalevy leivinpaperista vetämällä uunipellille. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Kun taikina jäähtyy, kiehauta kerma, sokeri ja glukoosisiirappi kattilassa. Keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä sen verran, että seos ei polta, kun siihen koskee.

7. Kun seos jäähtyy, leikkaa valkosuklaa muruiksi. Pese limetit huolellisesti ja raasta kuoret.

8. Lisää valkosuklaamurut lämpimään kuorrutusmassaan sähkövatkaimella koko ajan sekoittaen. Mausta limetinkuoriraasteella. Kaada seos kypsän taikinapohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

9. Leikkaa levy ruuduiksi, joiden koko on 4–5 cm x 4–5 cm.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä