4,5(4)
Valkosipuliset uunisilakat
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Italialaishenkiset valkosipuliset uunisilakat maustetaan sitruunalla ja tilli-lehtipersiljasilpulla. Ihanat silakat maistuvat mahtavilta hyvän leivän kanssa. 
Julkaistu 23.11.2015
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
300 gsilakkafileitä
3/4 tlmerisuolaa (hienoa)
1 dltuoreyrttiseosta (tilliä ja lehtipersiljaa silputtuna)
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlsitruunamehua
1 tlsitruunankuoriraastetta
1 tlhunajaa (juoksevaa)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria (tai valkopippuria)

Mausta silakkafileet suolalla. Käännä fileet kalan malliin ja lado uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille vieriviereen.

Ripottele päälle silputut yrtit ja hienonnetut valkosipulinkynnet.

Sekoita öljy, sitruunamehu, sitruunan kuoriraaste, hunaja suola ja pippurit keskenään. Valuta seos silakoiden päälle.

Peitä kalat leivinpaperilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa silakat vähän jäähtyneinä, jolloin ne ehtivät imeä itseensä makuja. 

* Samaan aikaan silakoiden kanssa uunissa kypsyvät ohuet fenkoliviipaleet. Sipaise viipaleet öljyllä ja mausta sitruunamehulla sekä ripauksella suolaa.

1 kommentti