Maku

Valkosipuliset uunisilakat

30 min
GL
MA
MU
5
1

Italialaishenkiset valkosipuliset uunisilakat maustetaan sitruunalla ja tilli-lehtipersiljasilpulla. Ihanat silakat maistuvat mahtavilta hyvän leivän kanssa. 
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä
  • 3/4 tlmerisuolaa (hienoa)
  • 1 dltuoreyrttiseosta (tilliä ja lehtipersiljaa silputtuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (tai valkopippuria)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mausta silakkafileet suolalla. Käännä fileet kalan malliin ja lado uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille vieriviereen.

Ripottele päälle silputut yrtit ja hienonnetut valkosipulinkynnet.

Sekoita öljy, sitruunamehu, sitruunan kuoriraaste, hunaja suola ja pippurit keskenään. Valuta seos silakoiden päälle.

Peitä kalat leivinpaperilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa silakat vähän jäähtyneinä, jolloin ne ehtivät imeä itseensä makuja. 

* Samaan aikaan silakoiden kanssa uunissa kypsyvät ohuet fenkoliviipaleet. Sipaise viipaleet öljyllä ja mausta sitruunamehulla sekä ripauksella suolaa.

MITÄ PIDIT?
5