Maku

Valkosipulinen mantelikeitto

1 h
0
0

Valkosipulinen mantelikeitto

MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 dlsipulia (silputtuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 kplpaahtoleipäviipaletta (hienonnettuna)
  • 5 dllihalientä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/4 tltimjamia
  • 1 dlruokakermaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna oliiviöljy pannussa ja kuullota siinä hienonnetut sipulit ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Kaada pannulle mantelijauhe ja kääntele hetki. Älä ruskista.

Lisää hienonnettu leipä, liha- tai kasvisliemi, viini ja timjami. Anna keiton kiehua hiljaa kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keitto.

Lisää kerma,hieman valkopippuria ja sokeria sekä suolaa maun mukaan. Kiehauta uudelleen ennen tarjoilua.

•Tämä herkullinen keitto sopii juhlavaksi alkupalaksi tai vaikkapa lounaaksi. Keitto maistuu lempeästi valkosipulilta, ja manteli antaa makuun hienon lisän.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä