Maku

Valkosipulinen makkarakastike

5
0

Valkosipulinen makkarakastike

Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos
Helppotekoinen reilu makkarakastike, josta hyvässä tapauksessa riittää vielä seuraavallekin päivälle. Tee kastikkeen kaveriksi perinteinen perunamuusi ja porkkanaraastetta.

Ainekset (10 annosta)

  • 900 gmakkaraa
  • 1 lvettä
  • n. 800 gMutti valkosipulimaustettua tomaattimurskaa (2 prk)
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 3 kplpaprikaa eri värisiä
  • 9 kplpunaviinimarinoituja valkosipuleita
  • 3-6 rklMaizena kastikesuurustetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Siivutetaan makkarat ja silputaan valkosipulit sekä paprikat. Paistetaan makkaranpalaset pannulla niin, että saavat väriä. Kiehautetaan vesi, lisätään lihaliemikuutiot, Mutti, paprikat, makkarat sekä valkosipulisilppu. Annetaan kiehua hiljalleen kunnes paprikat pehmenevät. Lisätään vettä jos tarpeellista. Suurustetaan lopuksi Maizenalla. Sekoitetaan suuruste suoraan kastikkeseen koko ajan sekoittaen. Mitä enemmän suurustetta sitä paksumpi kastike. Tarkistetaan maku. 

MITÄ PIDIT?
5