Maku

Valkosipulinen lammaskiusaus

1 h 45 min
3
0

Valkosipulinen lammaskiusaus

MU
GL
0
3
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 glampaanlihaa (käristysliha, pakaste)
  • 750 gvalkosipuliperunoita (pakaste)
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sulata liha pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista lihat pannulla öljyssä. Kerrostele liha perunaviipaleiden, sinihomejuustomurun ja mausteiden kanssa uunivuokaan. Kaada kermavalmiste päälle.
Kypsennä 200 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

Kun valkosipulisen lammaskiusauksen pinta on kauniisti ruskistunut, peitä vuoka leivinpaperilla tai alumiinifoliolla. Tarjoa esimerkiksi appelsiini-sipulisalaatin ja hyvän ruisleivän kanssa.

•Jos pidät voimakkaasta valkosipulin mausta, lisää ruokaan muutama viipaloitu valkosipulinkynsi.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä