Maku

Valkosipulikeitto ja salsa verde

1 h 5 min
4
1

Valkosipulikeitto ja salsa verde

MU
1
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Kasvisliemi

  • 10 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota

Bouquet garni -yrttikimppu

  • 10 gpurjoa
  • 1 dltuoreyrttiseosta (pieni yrttikimppu lipstikasta, sileälehtisestä persiljasta, timjamista ja rosmariinista)

Salsa verde

  • 25 gpersiljaa
  • 1 dltuoretta minttua
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 4 kplanjovista (fileinä)
  • 2 rklkapriksia
  • 1 tldijoninsinappia

Keittoon

  • 2 kplkokonaista valkosipulia
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Pane vesi, liemiaines ja Bouquet garni eli purjonlehtien sisään sidottu yrttikimppu kattilaan. Anna kiehua hiljaa hymyillen noin 30 minuuttia. Poista kimppu.

Riivi persiljan ja mintunlehdet tehosekoittimeen. Jätä muutama mintunlehti keittoannosten koristeluun. Lisää loput salsa verden aineet ja jauha ne sileäksi kastikkeeksi. Voit käyttää myös sauvasekoittajaa.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva kattilassa ja hauduta siinä valkosipulisilppu, mutta älä ruskista. Lisää 8 dl kasvislientä ja keitä noin 20 minuuttia. Sekoita keskenään kerma ja vehnäjauhot. Kaada suurus liemeen ohuena nauhana. Keitä 5 minuuttia. Soseuta keitto sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele valkosipulikeitto lämpimille lautasille ja tee salsa verdestä kukkanen keiton pinnalle. Viimeistele mintunlehdillä. Tarjoa valkosipulikeitto ja salsa verde juustokierteiden kanssa.

•Käytä jäljelle jäänyt salsa verde leivän levitteenä, grilliruokien tai salaattien mausteena.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä