Maku

Valkosipuli-yrttipatonki

2 h 5 min
4.4
0

Valkosipuli-yrttipatonki

MU
0
4.4
Valkosipuli-yrttivoilla täytetyt patongit ovat niin hyviä, että niihin tulee himo. Mehevä leipäherkku sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 20 ghiivaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklruokaöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 3 dldurumvehnäjauhoja (noin)

Valkosipuli-yrttitäyte

  • 50 gvoita
  • 4-5 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 dlpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista valkosipuli-yrttipatonki näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 40 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin noin 20 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin valkosipuli ja yrtit. Levitä täyte tasaisesti patonkilevyille. Kääri levy leveämmän sivun suuntaisesti napakalle rullalle. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille ja käännä saumapuoli alaspäin. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

Vedä kohonneiden patonkien pintaan terävällä veitsellä viiltoja parin sentin välein.

Voitele valkosipulipatongit vedellä. Paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. 

Vinkki!

Jos haluat patonkeihin rapean kuoren, laita uuniin pari desiä vettä uuninkestävässä astiassa ja jätä valmiit leivät peittelemättä.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä