Maku

Valkosipuli-yrtti-nyhtösämpylät

2 h 20 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen1 h 40 min
Nyhtösämpylöistä leijailee huumaava yrttien ja valkosipulin tuoksu.
MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (25 palaa)

Taikina

  • 25 ghiivaa
  • 5 dlvettä
  • 1/2 rklsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlperunahiutaleita (esim. Mummon)
  • 9 dlhiivaleipävehnäjauhoja

Voitelu

  • 25 gvoita
  • 1/2 dltuoreita yrttejä (esim. persiljaa, lehtipersiljaa tai basilikaa hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja perunahiutaleet. Anna turvota noin viisi minuuttia.

Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele pötköiksi. Leikkaa molemmista pötköistä 12 palaa.

Sulata voi. Lisää joukkoon yrtit ja kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet.

Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kasta voi-yrttiseoksessa.

Vuoraa noin kahden litran vetoinen tasapohjainen kakku- tai uunivuoka leivinpaperilla. Nostele taikinapalat löyhästi vuokaan, jotta niillä on tilaa kohota. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Paista nyhtösämpylöitä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0