Maku

Valkosipuli-olutkeitto

2 h 30 min
3
0

Valkosipuli-olutkeitto

KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Paavo Martikainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 3 kplkokonaista valkosipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 4 kplsipulia
  • 15 dlvettä
  • 2 rklkasvisliemijauhetta
  • 1 rklhunajaa
  • 2 tltimjamia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 1/2 dlkeskiolutta (Lapin Kulta Luomu Jouluolutta)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Paina valkosipulit pöytää vasten niin, että kynnet irtoavat toisistaan. Pane kynnet uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä.
Paahda valkosipulinkynsiä 150 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja anna jäähtyä.
Kuori ja viipaloi sipulit ohuelti. Kumoa kattilaan odottamaan. Puristele valkosipulit kuoristaan leikkuulaudalle ja hienonna sipuleiden joukkoon.
Hauduta sipuleita miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että ne muuttuvat raukeiksi. Älä ruskista.
Kaada joukkoon vesi ja mausta seos liemijauheella, hunajalla, timjamilla ja pippurilla. Anna kiehua kannen alla hiljakseen vähintään tunti.
Lisää joukkoon olut ja soseuta valkosipulikeitto sauvasekoittemella.
Tarkista valkosipuli-olutkeiton maku. Tarjoa valkosipuli-olutkeiton lisänä paahdettua pekonia ja ruisleipää.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä