Maku

Valkopapu-pinaatti-pekonikeitto

1 h 25 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gvalkoisia papuja (yön yli liotettuna)
  • 15 dlkasvislientä
  • 2 kplpekonia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 kpllehtiselleriä (hienonnettuna)
  • 1 kplporkkanaa (hienonnettuna)
  • 2 kplperunaa
  • 150 gpinaattia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Pane kattilaan liemi ja liotetut pavut (ilman liotusvettä) ja keitä noin 40–50 minuuttia. Kuullota sillä aikaa pannulla öljyssä noin 5 minuutin ajan pienittyä pekonia, valkosipulisilppua, selleri- ja porkkanapaloja. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat ja kuullota vielä hetken ajan. Kumoa vihannes-pekoniseos papujen sekaan kuumaan liemeen ja keitä hiljalleen noin 20–25 minuuttia, kunnes perunat ja pavut ovat kypsiä. Lisää pinaatti ja keitä vielä parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0