Maku

Valkoiset pavut (Fagioli alla Fiorentina)

26 h 15 min
0
0

Valkoiset pavut (Fagioli alla Fiorentina)

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gvalkoisia papuja
  • 1/4 kplpurjoa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltomaattia
  • 3 rkltuoretta salviaa
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

26 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN26 h

Liota papuja kylmässä vedessä yön yli.
Siivilöi pavut ja kumoa ne kattilaan. Lisää vettä niin, että pavut peittyvät. Halkaise purjo ja huuhtele se. Kuori valkosipulinkynnet ja lohko tomaatit muutamaan palaan. Lisää ainekset kattilaan salvian ja suolan kera.
Keitä valkoisia papuja mausteisessa liemessä vähintään tunnin ajan, kunnes neste on haihtunut ja pavut ovat pehmenneet. Varo ylikeittämästä.
Tarjoa valkoiset pavut toscalaiseen tapaan valmistetun possun kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä