3(2)
Valkoinen pestopasta on kolmen peen ylellinen arkiherkku – pähkinäpestoa, parmesaania ja pastaa samalla lautasella
Kasvis
15 min
Valkoinen pestopasta haastaa perinteiset vihreät ja punaiset versiot pähkinäisen pehmeällä maullaan. Valitse peston seuraksi laadukasta kuiva- tai tuorespagettia ja vie ruokaelämys arjen yläpuolelle helppoudesta tinkimättä.
Julkaistu 5.5.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
100 gsaksanpähkinöitä
1 dlricottajuustoa
1 dlparmesaanijuustoa raasteena
1 dloliiviöljyä
1valkosipulinkynsi
½ rkulehtipersiljaa
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
400 gspagettia
raastettua parmesaania

Valkoinen pestopasta valmistetaan näin:

  1. Paahda pähkinöitä pari minuuttia kuumalla, kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät tehosekoittimessa. Lisää ricotta, parmesaani ja oliiviöljy rouheen joukkoon. Pyöräytä tehosekoitinta vielä hetki, kunnes seos on tasainen.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi ja persilja ja kääntele ne lusikalla peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti ja sekoita pesto kuuman pastan joukkoon. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.