Kotivinkki

Valkoinen pestopasta on kolmen peen ylellinen arkiherkku – pähkinäpestoa, parmesaania ja pastaa samalla lautasella

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Valkoinen pestopasta haastaa perinteiset vihreät ja punaiset versiot pähkinäisen pehmeällä maullaan. Valitse peston seuraksi laadukasta kuiva- tai tuorespagettia ja vie ruokaelämys arjen yläpuolelle helppoudesta tinkimättä.
KA
3
1
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

  • 100 gsaksanpähkinöitä
  • 1 dlricottajuustoa
  • 1 dlparmesaanijuustoa raasteena
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 400 gspagettia
  • raastettua parmesaania
Tulosta

Valkoinen pestopasta valmistetaan näin:

  1. Paahda pähkinöitä pari minuuttia kuumalla, kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät tehosekoittimessa. Lisää ricotta, parmesaani ja oliiviöljy rouheen joukkoon. Pyöräytä tehosekoitinta vielä hetki, kunnes seos on tasainen.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi ja persilja ja kääntele ne lusikalla peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti ja sekoita pesto kuuman pastan joukkoon. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
MITÄ PIDIT?
3
1 kommentti