Valkoinen kumkvatti-sitruunaruohotee
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Valkoisen teen kuulas maku saa talvisen terän kumkvateista ja sitruunaruohosta.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
Kuvat
Julkaistu 29.3.2017

Valkoinen kumkvatti-sitruunaruohotee
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 1 lvettä
- 5 tlteetä (valkoista, esim. Pai Mu Tan)
Mausteeksi
- 4-5 kplkumkvattia
- 2 kplsitruunaruohoa
Kuumenna vesi 70–75-asteiseksi.
Lisää teelehdet ja hauduta 5–7 minuuttia (katso tarkemmat haudutusohjeet teepussin kyljestä).
Pese kumkvatit huolellisesti kuumalla vedellä ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Poista sitruunaruohoista kuivat päät ja tarvittaessa uloin kuori. Viipaloi sitruunaruohot.
Mausta tee kumkvattiviipaleilla ja sitruunaruoholla.
Kokeile juomaa myös jääteeversiona ja valmista valkoinen tee kylmäuutetun teen tapaan. Lisää makuaineet vasta siivilöityyn teejuomaan. Tarjoa viilennettynä.