Maku

Välipalakeksit

25 min
4.7
1

Välipalakeksit

Porkkanaiset välipalakeksit ovat sopivan makeita ja rakenteeltaan mukavan sitkeitä. Kokeile sinäkin!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlsokeria
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 175 gspelttihiutaleita (2 1/2 desiä)
  • 1 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlspelttijauhoja (täysjyvä)
  • 1 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna, tai muita pähkinöitä)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlporkkanaraastetta

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita sokerit sulatettuun voihin.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos, muna ja porkkanaraaste voi-sokeriseokseen.

Nostele taikina nokareina leivinpaperin päälle pellille. Litistä nokareita jonkin verran.

Paista keksejä 200 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

Vinkki!

• Spelttijauhot ja -hiutaleet voi hyvin korvata täysjyvävehnäjauhoilla ja kaurahiutaleilla. 

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä