Maku

Välimeren ruokaisa juhlapitko

2 h 30 min
0
0

Välimeren ruokaisa juhlapitko

KA
0
0
Grillatut kasvikset ja manchego-juusto pitävät suolaisen pitkon mehevänä.
Teksti Riikka Kaila, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 7 dlvehnäjauhoja (joista 3 dl täysjyväjauhoja)

Täyte

  • 5 dlkasviksia (paahdettuja tai grillattuja öljyyn säilöttynä ja valutettuna)
  • 3 dljuustoa (voimakasta, raastettuna, esim. Manchego)
  • 1 dlkivettömiä oliiveja
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 3/4 dlpinjansiemeniä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja kasvisten purkeista valutettua öljyä. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota noin puoli tuntia.

Kumoa täytteen kasvikset kulhon päälle asetettuun siivilään ja valuta öljy purkeista talteen. (Jos säilykekasvikset ovat etikkaliemessä kaada se pois.)

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin noin 40 x 24 cm:n levyksi.

Nosta taikinalevy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.

Ripottele puolet juustosta taikinan keskelle leveyssuunnassa kaistaleeksi (1/2:lle taikinan pinta-alasta).

Levitä raasteen päälle puolet kasviksista hyvin valutettuna ja tarvittaessa paloiteltuna. Ripottele päälle (thai)basilikaa ja pinjansiemeniä.

Leikkaa taikina täytteen ylä- ja alapuolelta parin sentin levyisiksi suikaleiksi ja käännä ne vuorotellen ylä- ja alapuolelta täytteen päälle. Nipistele kiinni. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

Voitele välimeren ruokaisa pitko kasvisten öljyllä ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Tee toinen välimeren pitko samoin.

Paista välimeren ruokaisia juhlapitkoja 200 asteessa noin 25 minuuttia.

* Tee lopusta öljystä salaattikastiketta.  

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä