Kotivinkki

Välimeren piirakka

0
0

Välimeren piirakka

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlparmesaanijuustoraastetta
  • 100 gjuoksevaa rypsiöljyvalmistetta
  • 2 rklvettä tarvittaessa

Täyte:

  • 400 gkirsikkatomaatteja
  • 1 prkpunaista pestokastiketta
  • 2 rklöljyä
  • 2 tlrouhittua mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste.

2. Tee jauhoseoksesta keko leivinalustalle ja keon keskelle kolo. Kaada rasva koloon ja nypi ja sekoittele käsin taikina tasaiseksi. Lisää vesi vain, jos taikina jää liian kovaksi.

3. Voitele vuoka.

4. Taputtele taikina levyksi ja painele se käsin tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään ainakin puoleksi tunniksi.

5. Huuhdo ja puolita tomaatit.

6. Levitä pestokastike piiraan pohjalle. Täytä pohja tomaateilla.

7. Sivele tomaatit öljyllä. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

8. Paista piirasta 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

9. Tarjoa piiras kevyenä kesälounaana tai illanistujaisissa salaatin kanssa. Vinkki: Lisäät välimerellistä fiilistä, kun koristelet piiraan tummilla oliiveilla ja tuoreella basilikalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä