4,4(5)
Välimeren perunaterriini
Kasvis
Gluteeniton
3 h
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
80 annosta
6000 gperunaa (jauhoinen, esim. Rosamunda)
210 gpinaattia (hienonnettuna)
15 kplkevätsipulia (silputtuna)
3 dltuoretta timjamia (silputtuna)
3 rklsitruunankuoriraastetta
800 gvuohenmaitojuustoa
300 gaurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
20 dlkuohukermaa
10 kplmunaa
4 rklsuolaa
1 rklmustapippuria

Vuoraa leivinpaperilla kuusi suorakaiteen muotoista leipävuokaa (vetoisuus 2 l). Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään pinaatti, kevätsipuli, timjami ja sitruunankuori. Lado vuokiin kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Jaa seos vuokiin. Kypsennä perunapaistoksia 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. Siirrä jäähtyneet vuoat peitettyinä jääkaappiin. Kumoa terriini leikkuulaudalle. Leikkaa se terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi (yhdestä vuoasta 15 palaa, yhteensä 90 viipaletta) ja nostele tarjoiluvadille. Koristele Välimeren perunaterriini aurinkokuivatuilla tomaateilla ja timjamilla. • Terriiniä on 120 g / hlö

Oikopolku: Käytä Rosamundien sijaan pakasteperunaviipaleita tai -valkosipuliperunoita. Vähennä suolan määrää, jos pakastetuotteissa on jo suolaa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.