Maku

Välimeren lintupaketit

45 min
4
0

Välimeren lintupaketit

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 1/4 dlomenatäysmehua
  • 2 rklkanafondia
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 1 tlcurrya
  • 1 kplmunaa
  • 1 dloliiveja (mustia, silputtuna)
  • 100 gaurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa
  • 1 tlmustapippuria (rouheena)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 750 gbroilerin jauhelihaa
  • 3 kplendiiviä

Paketoimiseen

  • 1 kplpurjoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

 Sekoita kulhossa korppujauhot ja perunajauhot. Sekoita joukkoon mehu ja fondi. Jätä turpoamaan.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi paistinpannussa, lisää curry ja anna kiehahtaa. Lisää sipulisilput pannuun ja kuullota hetki. Kääntele sipuliseos vähän jäähtyneenä korppujauhoseoksen joukkoon. Lisää muna, oliivi- ja tomaattisilppu sekä mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon jauheliha. Paista pannulla pieni koepala, maista ja viimeistele mausteet mureketaikinaan.

Irrota endiivin lehdet mahdollisimman ehjinä ja nosta kuppimaiselle lehdelle täytettä. Säästä muutama endiivilehti tarjoiluun. Leikkaa purjosta pitkiä kapeita suikaleita, huuhtele ne ja kasta hetkeksi kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä. Voit myös panna purjonauhat ja vähän vettä lautaselle ja kuumentaa mikrossa, kunnes purjo pehmenee. Kiedo taipuisa purjosuikale pakettinaruksi nyytin ympärille.

Tähän asti voit valmistella ruoan jo juhlaa edeltävänä päivänä.

Lado nyytit uunipellille, leivinpaperin päälle ja kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa kapriskastikkeen ja vihreän lisäkkeen kanssa. Jos tarjoat vähemmän ruokalajeja, keitä lisäksi myös villiriisiä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä