Välimeren kasviskeitto

35 min
3.7
0

Välimeren kasviskeitto

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplkesäsipulia
  • 2 kplfenkolia
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia (+ 2 rkl tomaattien öljyä)
  • 8 dlkasvislientä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 230 gkikherneitä (säilyke)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Huuhdo, halkaise ja viipaloi sipulit ja fenkolit. Hienonna sipulinvarret. Kuori ja viipaloi porkkanat. Silppua valkosipulinkynnet. Puolita aurinkokuivatut tomaatit.

Kuullota kasviksia öljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää kasvisliemi ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Voit halutessasi keittää vielä kauemmin, vajaa puoli tuntia, jolloin kasvikset hieman soseutuvat ja suurustavat liemen pehmeäksi.

Sekoita joukkoon valutetut, hyvin huuhdotut kikherneet. Kiehauta. Sekoita joukkoon sipulinvarret. Tarjoa välimeren kasviskeitto täysjyväleivän kanssa.

  • Voit käyttää välimeren kasviskeittoon myös kuivattuja kikherneitä. Huuhtele herneet ja liota yön yli runsaassa vedessä. Vaihda vesi ja keitä herneet kypsiksi, noin 1 t. Siivilöi ja lisää keittoon.
  • Kuivattuja kikherneitä kannattaa käsitellä kerralla isompi määrä ja pakastaa kerta-annoksina.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä