Maku

Välimeren kanavuoka sekä soijaleikettä kasvispedillä

50 min
0
0

Välimeren kanavuoka sekä soijaleikettä kasvispedillä

LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 350 gmarinoituja broilerinfileitä

Kasvispohja

  • 800 gperunaa
  • 2 dloliiveja
  • 150 gpaprikaa (säilyke)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 rklappelsiinimarmeladia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Soijaleike

  • 1 1/2 dlsoijasuikaleita
  • 5 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 rklkorppujauhoja
  • 1 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Mausta siistityt broilerinfileet suolalla ja pippurilla.
Ruskista palat pannulla öljyssä molemmin puolin ja nosta sivuun.
Harjaa perunat huolella puhtaiksi. Paista niitä öljyssä pannulla lohkottuna kuorittujen ja puolitettujen valkosipulinkynsien noin 5 minuutin ajan.
Yhdistä öljytyn vuoan pohjalle peruna-valkosipulipalat, levitä päälle valutetut oliivit, säilykepaprikapalat ja marmeladi.
Mausta seos yrttimausteella, suolalla ja mustapippurilla ja lisää vuoan päälle vielä sitruunamehua ja öljytilkka. Sekoita.
Erota toiseen pieneen vuokaan kasvissyöjän annos.
Nosta ison vuoan pinnalle broilerinfileet.
Pane broileri-kasvisvuoka 175 asteeseen noin 40 minuutiksi.
Keitä soijasuikaleita kiehuvassa, soijalla maustetussa kasvisliemessä 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.
Kumoa suikaleet siivilään ja painele niistä kevyesti ylimääräinen neste pois.
Kääntele suikaleet ensin tilkassa soijakastiketta ja sen jälkeen korppu- ja vehnäjauhojen seoksessa, joka on maustettu suolalla ja valkopippurilla.
Paista kuorrutetut suikaleet öljyssä pinnoitetulla pannulla noin 4 minuutin ajan, kunnes ne ovat pinnaltaan kullanruskeita.
Tarjoa soijasuikaleet uunikasvisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä