Maku

Välimeren kalapyörykät

1 h
4.3
0

Välimeren kalapyörykät

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 7 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kpltuoretta chiliä (vihreä)
  • 100 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 500 ghaukea
  • 500 gkuhaa
  • 2 kplmunaa
  • 65 ganjovista
  • 50 gkapriksia
  • 1 dltuoreyrttiseosta (basilika, ruohosipuli)
  • 1/4 tlsuolaa

Tarjoiluun

  • 200 gtuoretta rosmariinia
  • 1 kplsitruunaa (viipaleina)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa ruskeat reunat pois leivistä ja siirrä leipäviipaleet kulhoon. Lisää kerma ja anna turvota 15 minuuttia.

Halkaise chilipaprikat, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Puserra öljy aurinkokuivatuista tomaateista suoraan paistinpannuun ja hienonna tomaatit. Lisää pannuun chilisilppu ja mustapippuri. Kiehauta.

Jauha leipä ja kalafileet lihamyllyssä kahteen kertaan tai monitoimikoneen leikkuuterällä.

Erota munan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset kalamassaan ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Hienonna valutettu anjovis ja lisää se sekä valutetut kaprikset, chilisilppu-pippuriseos, aurinkokuivattu tomaatti- ja yrttisilput murekkeeseen. Sekoita ja mausta suolalla. Lisää vaahdoksi vatkatut valkuaiset kevyesti sekoittaen joukkoon.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Tee taikinasta öljytyin tai vedellä kostetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Riivi rosmariinioksista neulaset tyvestä pois. (Kuivata tai pakasta riivityt neulaset.) Pane kaksi pyörykkää vastatakkain ja työnnä ne rosmariininoksiin. Nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lisänä tsatsikia

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä