Maku

Välimerelliset lihapullat tomaattikastikkeessa

45 min
4.5
1

Välimerelliset lihapullat tomaattikastikkeessa

MA
LA
1
4.5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 400 glampaan jauhelihaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 dltomaattikastiketta (ohje alla)
  • 1 kplmunaa
  • 6 kploliiveja (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tomaattikastike

  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (timjami, oregano, basilika)
  • 1 kplvaaleaa vuokaleipää
  • 2 dllehtipersiljaa (silputtuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Tee ensin tomaattikastike. Kuullota sipulit paistokasarissa öljytilkassa. Lisää paseerattu tomaatti, liemikuutio, sokeri ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia.
Sekoita lihapulla-ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.
Pyörittele massasta lihapullia kostutetuin käsin ja nosta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kumoa pyörykät kasariin ja sekoittele ne varovasti tomaattikastikkeeseen. Tähän asti voit valmistella tapakset tarjoilua edeltävänä päivänä.
Paahda tarvittava määrä leipäpaloja. Nosta jokaiselle välimerellinen lihapyörykkä ja tomaattikastiketta. Koristele yrteillä.
•Pakasta loput välimerelliset lihapullat seuraavaa tapashetkeä varten.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä