4,4(5)
Välimerelliset lihapullat tomaattikastikkeessa
Maidoton
Laktoositon
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Julkaistu 26.10.2011
Maku
Reseptin ainekset 50 kpl
400 glampaan jauhelihaa
1/2 dlkorppujauhoja
1 dltomaattikastiketta (ohje alla)
1 kplmunaa
6 kploliiveja (silputtuna)
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Tomaattikastike
1 kplsipulia (silputtuna)
2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 rkloliiviöljyä
500 gpaseerattua tomaattia
1 kplkasvisliemikuutiota
1 rklsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/2 dltuoreyrttiseosta (timjami, oregano, basilika)
1 kplvaaleaa vuokaleipää
2 dllehtipersiljaa (silputtuna)

Tee ensin tomaattikastike. Kuullota sipulit paistokasarissa öljytilkassa. Lisää paseerattu tomaatti, liemikuutio, sokeri ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia. Sekoita lihapulla-ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi. Pyörittele massasta lihapullia kostutetuin käsin ja nosta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa pyörykät kasariin ja sekoittele ne varovasti tomaattikastikkeeseen. Tähän asti voit valmistella tapakset tarjoilua edeltävänä päivänä. Paahda tarvittava määrä leipäpaloja. Nosta jokaiselle välimerellinen lihapyörykkä ja tomaattikastiketta. Koristele yrteillä. •Pakasta loput välimerelliset lihapullat seuraavaa tapashetkeä varten.

1 kommentti