Maku

Välimerellinen lammaspata

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Välimerellinen lammaspata saa makua sipulista ja timjamista sekä artisokansydämistä. Valmista välimerellinen lammaspata vaikka pääsiäispöytään!
GL
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu 13.10.2010


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1000 glampaanlihaa (lapaa, selkää tai paistia)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gpersiljaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 kplpurjoa (silputtuna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 tltimjamia
  • 4 dlkanalientä

Tarjoiluun

  • 2 dlartisokansydämiä
Tulosta

Poista lihasta kalvot ja leikkaa pala pieniksi kuutioiksi. Nosta palat kulhoon ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Anna palojen tekeytyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Hienonna persilja, silppua valkosipuli ja raasta sitruunankuori. Sekoita ne keskenään.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista lihapalat useassa erässä. Nosta valmiit lihapalat uunipataan. Lisää pannulle tilkka vettä, kuumenna ja kaada liemi joukkoon.

Lisää pannulle silputut purjot ja sipuli ja kuullota niitä noin 5 minuuttia. Ripottele suurin osa persiljaseoksesta sekaan. Jätä loput koristeluun.

Mausta muhinut sipulisilppu timjamilla. Kumoa sipuliseos pataan lihapalojen joukkoon.

Kaada pataan kanaliemi. Sekoita.

Kypsennä lammaspataa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.

Lisää ruoan joukkoon jäljelle jäänyt persiljaseos ja öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä.

Tarjoa ruoka keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentoi »