Maku

Välimerellinen lammasfärssi

1 h
0
0

Välimerellinen lammasfärssi

Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplhiivaleipäviipaletta
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 dlvettä
  • 1 kplmunaa
  • 800 glampaan jauhelihaa
  • 4 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dltuoreyrttiseosta
  • 1 dlkivettömiä oliiveja
  • 2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Murenna leivän sisus kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja vesi sekä muna. Anna pehmetä. Lisää jauheliha.

Silppua sipulit ja valkosipulit. Hienonna yrtit ja oliivit. Sekoita kaikki jauhelihan joukkoon ja mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Levitä seos leivinpaperille ja taputa litteäksi.

Kuutioi juusto ja ripota levylle. Rullaa levy pötköksi ja tasoita pinta kostutetuin käsin. Nosta mureke uunipannulle. Voit lisätä vielä oliiveja, kokonaisia sipuleita ja yrttejä sekä sitruunalohkoja.

Kypsennä mureketta 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Valele välillä sitruuna-öljy-vedellä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä