Maku

Välimerellinen kasvishöystö

45 min
KA
LA
MA
MU
2.5
0


 

Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplkesäsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 kplporkkanaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 3 kplpaprikaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 800 gkuorittuja tomaatteja
  • 2 rklkapriksia
  • 1 dloliiveja
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 tlmustapippuria
  • 1 dltuoreyrttiseosta

Koristeeksi

  • 1 dlkapriksia (isoja)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Hienonna sipulit. Kuori porkkanat kevyesti ja viipaloi ne. Leikkaa kesäkurpitsasta ja paprikoista tikkumaisia suikaleita.

Kuullota valkosipulia hetki isossa kattilassa. Lisää joukkoon loput kasvikset sekä kasviliemikuutio ja laakerinlehti. Anna porista keskilämmöllä, välillä sekoittaen, noin 25 minuuttia.

Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita välimerellisen kasvishöystön joukkoon silputut, tuoreet yrtit juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
2.5